Donald Scott

Don Scott

Dr. Donald E. Scott nyugalmazott egyetemi professzor, elektromérnök, lelkes amatőr csillagász. Írásaiban és videóiban szisztematikusan feltárja a "ősrobbanásos" csillagászat mítoszait anélkül, hogy fekete lyukakra, sötét anyagra, sötét energiára, neutroncsillagokra, mágneses rekombinációra vagy bármilyen más, hasonló képzeletbeli dologra hivatkozna, amelyet a manapság népszerű sikertelen nebuláris elmélet alátámasztására dolgoztak ki.

Scott BSc, majd MSc villamosmérnöki diplomát szerzett a Connecticuti Egyetemen. A diploma megszerzése után folytatva a tanulmányait a General Electricnél dolgozott a New York-i Schenectady-ben és a Pittsfield-ben. Villamosmérnöki doktorátust kapott a Worcesteri Műszaki Egyetemen, Massachusetts-ben, 1959-től az Amherst-i Massachusetts Egyetem Villamosmérnöki és Számítástechnika Tanszék tanári karának tagja volt. Innen vonult nyugdíjba 1998-ban.
Számos oktatási díjat kapott, különböző időpontokban tanszékvezető asszisztens, az egyetemi hallgatói programok igazgatója, a hallgatók felvételi koordinátora és az egyetem mérnöki képzés oktatóvideó programjának igazgatója volt.

1987-ben a McGraw-Hill kiadta a 730 oldalas An Introduction To Circuit Analysis: A Systems Approach (Bevezetés az áramkörök elemzésébe: rendszerszemlélet) című tankönyvét. Számos tudományos publikációt és fejezetet írt, beleértve az elektromágneses terekről és a világűrben található plazmák tényleges tulajdonságairól szóló témaköröket, amelyeket többek között az IEEE Transactions on Plasma Science (tranzakciók plazmatudományról) speciális 8/2007 számú kiadványában tett közzé.

The elctric skyDon Scott The Electric Sky (Az elektromos égbolt) című könyve 2006-ban jelent meg és jelentős hozzájárulást adott az Elektromos Univerzum elmélet támogatására, elmagyarázva a különféle plazmák áramlását a Naprendszerben anélkül, hogy a hagyományos irodalomban talált mágneses tér "rekombinációját" (újrakapcsolódást) felhasználta volna. A közelmúltban új elméletet tett közzé, a Nap vagy bármely más csillag stabilitásával kapcsolatban. Dr. Scott szerint a napkoronában található visszacsatolás szabályozza a csillagok működését az elektronikus PNP tranzisztorhoz hasonlóan. Ötleteire érdemes odafigyelni, mert számszerűsíthetők, ellenőrizhetők, összhangban állnak az ismert adatokkal és Naprendszerünk működésére sokkal jobb közelítést adnak, mint a hagyományos nukleáris magelméletek.

256 oldalnyi érdekes anyagot készített az Elektromos Univerzumról és a plazmacsillagászatról. Éleslátásával, pompás humorérzékével megtűzdelve  lerombolja a „csak a gravitáció” csillagászat szenzációhajhász és fantasztikus konstrukcióit, helyettesítve őket az űrkorszak megfigyelései eredményeinek világos és reális magyarázataival. A könyv elejétől a végéig a plazmában található elektromos áramok gyakorlatias ismeretén alapul.

Amatőr csillagászként rengeteg éjszakát töltött a távcső előtt. A felvételei közül néhány nagyon szép kép megtekinthető különféle csillagászati objektumokról.

 

Cikkek:

Kivonatok:

Könyvei:

Videók:

Weboldala:

Forrás: