Stephen J. Crothers

"Nem vagyok matematikus vagy fizikus. Leginkább kertész és ezermester vagyok, aki szabadidejében tudományos munkát végez."

—Stephen J. Crothers[1]

Stephen J. Crothers (1957-), ausztrál matematikus. Legfontosabb elmélete, hogy fekete lyukak nem léteznek és azokat nem jelzi előre és nem is kompatibilis az Általános Relativitás elmélettel. A munkája elsősorban olyan cikkekből áll, amelyeket a ViXra[2] oldalon vagy a saját személyes weboldalán[3] tesz közzé, így irányítva a peer review (szakértői felülvizsgálati) folyamatot. Gyakori vendégelőadó az éves Electric Universe konferenciáin.

A Crothers jelenleg a Alpha Institute of Advanced Studies munkatársa, ahol energetikai kutatásokat végeznek Myron W. Evans csapatában. Saját magát független asztrofizikai kutatóként definiálja.

Crothers és Evans társszerzője az Criticisms of the Einstein Field Equation (Einstein-egyenletek kritikái)  című könyvnek, amelyben az Általános Relativitáselmélet leváltására kidolgozott Einstein-Cartan-Evans (ECE) elméletet fejtik ki. Az elmélet magyarázatot ad a fősodratú fizika által el nem ismert fizikai jelenségekre, amely miatt komoly kritikai támadás alatt állnak a tudományt dogmaként kezelő kollégáiktól.

Doktori disszertációját 2003-ban adta be részidősként az Új-Dél-Walesi Egyetem Fizika tanszékén, ahol a szokásos értetlenség fogadta. A dolgozatot 2004-ben átdolgozták John K. Webb professzor segítségével de a folyamatos támadások miatt 2005-ben Webb elállt a támogatástól. Az egyetem 2005 végén a pénzügyi támogatást is visszavonta. Az egész ügy komoly visszhangot váltott ki, amely megkérdőjelezte a peer review intézményét. (vsz. meg sem értették a dolgozatot - a ford.)

 

Hivatkozások

[1] - http://www.abovetopsecret.com/forum/thread188540/pg7
[2] - http://vixra.org/author/stephen_j_crothers
[3] - Crothers weboldala: http://www.sjcrothers.plasmaresources.com/

Youtube videók: